Снимка TrafficNews.bgСпециализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима пловдивчани, участвали в престъпен

...
Снимка TrafficNews.bgСпециализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима пловдивчани, участвали в престъпен
Коментари Харесай

Лихварите, арестувани при акция в Пловдив, имали цех за производство фалшиви карти

Снимка TrafficNews.bg

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на четирима пловдивчани, взели участие в незаконен сговор за разработване и потребление на скимиращи устройства за събиране на информация от кредитни и дебитни карти и правене на подправени карти за изтегляне на пари от непознати банкови сметки.  Собственикът на заложна къща " Фокс " Иван Бистрашки, Владимир Коцоянис - Гърчето,  Георги Мирчев и Васил Иванов бяха арестувани в петък следобяд при акция на Групово дело БОП, съобщи TrafficNews.bg. 

Събраните досега доказателства сочат, че участниците са работили от януари 2017 година За задачата, близо до Пловдив, оборудвали собствен „ индустриален завод “ с изцяло затворен цикъл. На 13 юли 2018 година, при интервенцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура по задържането им, на въпросния адрес са открити компютри с стратегии за обработка и предпазване на информация, изтеглена непозволено от банкови карти, пластики, лайсни с микрокамери и захранващи акумулатори за събиране на данни, слотове и клавиатури за банкомати, ПОС-терминали с акумулатори, платки с разнообразни накрайници и голям брой други материални доказателства.

В същото помещение, което е благосъстоятелност на Коцоянис,  са открити и огромно количество български и непознати документи (паспорти, персонални карти, талони за коли, бланки на визи и стикери). по данни на TrafficNews са открити към 150 паспорта. Открити са и заготовки за персонални документи, без нанесени на тях имена и други данни, както и без сложени фотоси.

По време на интервенцията са претърсени общо 8 адреса в Пловдивско, както и коли.  Назначени са голям брой експертизи, които да очертаят границите на незаконната активност.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата са наложени парични гаранции, надлежно от 150 000 лева.за Коцоянис, 100 000 лева за Бистрашки, а на другите двама – по 70 000 лв.. Според юрист Стефан Левашки, който защитава   един от арестуваните, поисканите гаранции са рекордни и ще бъдат обжалвани. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР